Politie

To get an idea of what we can offer you, check out the participating companies of this year's edition!

Politiemensen staan midden in de maatschappij, dicht op het nieuws en is daar waar het gebeurt. De Nationale Politie is de grootste overheidsorganisatie van Nederland met ruim 65.000 medewerkers.  De bedrijfsvoering, verenigd in het Politiedienstencentrum (PDC) met meer dan 10.000 medewerkers, ondersteunt het operationele politiewerk 24/7. De dienst Informatievoorziening (IV) is één van de zes diensten van het PDC.

Een complex krachtenveld

In de wereld en in onze maatschappij is sprake van een enorme dynamiek, waarbij de omstandigheden waarin de politie opereert telkenmale veranderen. Nieuwe criminaliteitsvormen dienen zich aan zoals ondermijning, radicalisering en cybercrime. Dit vraagt van de politie een constante flexibele, wendbare houding om hierop adequaat in te spelen. Met de ontwikkeling van digitalisering en technologie is het niet anders. De techniek van vandaag, is morgen bij wijze van spreken alweer achterhaald. En zo speelt hetzelfde op dataencryptie, kunstmatige intelligentie, robotica, security, technische platformen en infrastructuren en connectiviteit. Kortom, technologie ontwikkelt zich razendsnel en de politie moet we hierop dagelijks kunnen inspelen.

Dienst Informatievoorziening

De juistheid van Informatie en een goed werkende ICT-systemen zijn cruciaal voor iedere politiemedewerker. Er werken > 2500 medewerkers binnen de IV-organisatie om ervoor te zorgen dat het werk op straat en op kantoor wordt ondersteund met de juiste data en tooling op het juiste moment. Dit is een uitdagende opgave! Het IV-management staat voor de uitdaging om adequaat te sturen en te beslissen in deze alsmaar veranderende omgeving. Hiertoe dient zij te beschikken over gedegen managementdata om de juiste afwegingen te kunnen maken. Immers management-informatie is één van de belangrijkste pijlers waarop de leiding haar beeld over de staat van de IV-organisatie bepaalt.

De IV Control Room is het onderdeel waar deze managementinformatie integraal, consistent en coherent t.a.t. beschikbaar is en wordt gezien als de gecentraliseerde Single Point of Truth. Hierbinnen wordt de gepresenteerde data geanalyseerd, verrijkt met inzichten uit de organisatie en worden bespreek-, knelpunten en eventuele risico’s proactief onder de aandacht van het management gebracht. Het behoort tot de ambitie om niet meer met rapportages te werken, maar op basis van dashboards om real-time inzicht te verkrijgen over bijv. specifieke KPI’s met als doel actie te (kunnen) ondernemen.

In dit kader zijn we op zoek naar studenten die in staat zijn modellen te bouwen waaruit aansprekende data gedestilleerd kan worden ten behoeve van het management. De IV-organisatie biedt op haar beurt studenten de kans om achter de schermen van de grootste overheidsorganisatie van Nederland te kijken. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden om een ‘Blauwe ervaring’ op te doen. Dit betekent meegaan met een noodhulpdienst, ME-oefening of als figurant. Dan zie en ervaar je pas echt voor welke organisatie je werkt!