Lynxx

To get an idea of what we can offer you, check out the participating companies of this year's edition!

Lynxx is een data-analyse bureau met kantoren in Amersfoort en Sydney. Lynxx is gespecialiseerd in data-analyse voor bedrijven in de sector van logistiek en mobiliteit en bevindt zich al meer dan een decennium midden in het Nederlandse en internationale Openbaar Vervoer-landschap. Zo analyseerde en visualiseerde Lynxx onder meer OV-chipkaartdata voor GVB, ontwikkelde het vele dashboards voor ProRail en verzorgde de netwerkanalyses voor GoAhead bij verschillende internationale biedingen. De afgelopen jaren ligt de nadruk vooral op het maken van voorspellende modellen (Machine Learning) en operationele modellen (o.a. Operations Research modellen). Denk aan het voorspellen van storende wissels op het spoor of optimalisatie van de inzet van elektrische bussen. Ook is er in de nasleep van de coronaperiode veel behoefte aan voorspellingen hoe het gedrag van reizigers zich ontwikkelt nu veel bedrijven hybride werkvormen hebben aangenomen. De markt van data is volop in beweging en Lynxx groeit hierin mee.

De samenwerking met het kantoor in Sydney is hierbij zeer waardevol omdat Lynxx zo in staat is wereldwijd de markt te bedienen. Om deze samenwerking sterk te houden, werken de Nederlandse en Australische collega’s samen aan innovatieprojecten en houden ze gezamenlijke kennissessies. Ook kunnen de Nederlandse Lynxx collega’s als ze dit willen voor korte of langere tijd in Sydney werken.

Bij Lynxx krijgen mensen veel vrijheid die gepaard gaat met veel verantwoordelijkheid. Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen in vaardigheden die jij interessant en belangrijk vindt. Dat kan betekenen dat je vooral heel diep de inhoud ingaat en aan de technisch meest complexe projecten werkt. Of misschien vind je het juist leuk om te leren projecten te leiden of hoe je hele nieuwe projecten op kunt starten. Binnen Lynxx volgt iedereen zijn eigen pad, dat past bij de capaciteiten en interesses van de unieke persoon. Hiervoor is een grote mate van vertrouwen nodig, dat wordt gecreëerd door veel te investeren in het team met teamuitjes, heisessies en een jaarlijkse ski trip. Maar ook door met elkaar te blijven nadenken over innovaties en veel aan kennisdeling te doen. Zo worden er regelmatig intern of extern georganiseerde trainingen gehouden en vindt er elke twee weken een kennisdeling plaats op het gebied van Machine Learning of andere relevante onderwerpen. Bovendien is het bij Lynxx mogelijk om een opleiding te volgen bij de beste universiteiten van de wereld, zoals Stanford en Harvard. Hierdoor blijft Lynxx vooroplopen in de markt en blijft het bedrijf zich onderscheiden.

Lynxx zoekt naar collega’s die het leuk vinden om samen de tanden in een probleem te zetten en enthousiast te worden van het experimenteren met nieuwe technieken. Lynxx’ers zijn leergierig, proactief en delen graag hun kennis met collega’s en de buitenwereld.