CBS Presentation

Voor wat er feitelijk gebeurt”

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Werken bij het CBS
Iedereen is welkom bij het CBS. Wij willen graag je talent van waarde laten zijn in een omgeving waar je jezelf bent. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook goed voor ons. Diversiteit brengt immers nieuwe inzichten, kennis en visie in de organisatie.

Irene Kuin is werkzaam als statistisch onderzoeker; zij houdt zich bezig met verschillende projecten op sociaal-economisch terrein. Bijvoorbeeld opleidingsstatistieken die geleverd moeten worden op het niveau van de hele bevolking. Hoe doen we dat terwijl er niet van iedereen registerwaarnemingen beschikbaar zijn? Ook werkt ze aan de Volkstelling waar veel dimensionale tabellen worden opgeleverd waarbij geen onthulling mag plaatsvinden. Irene vertelt graag hoe het is om te werken bij het CBS.

Wil je meer weten over het CBS en de verschillende carrièremogelijkheden? 

Kom kennismaken, je bent van harte welkom.

This event will be presented in Dutch and is open for Ba2 and higher.